Small preview image

HTPC-datorer som kopplas direkt till TV eller projektor är vanligt förekommande idag och ett problem är ofta att gömma undan datorn på ett bra sätt. Många trycker in din HTPC i hemmabiobänken men det är långt ifrån alla möbler som är modellerade efter ett djupt datorchassi. Alternativet är att använda sig av en mindre formfaktor än ATX/microATX men på Silverstone har man valt en annan väg med Grandia GD04. Chassit rymmet ett micro ATX chassi, men man har försökt trycka ihop chassit så bra det bara går i djupled.



Resultatet är ett HTPC-chassi för mATX-kort som endast mäter 323mm i djup och alltså får plats i de flesta TV och hemmabiomöbler. De totala måtten är 440 mm (W) x 150 mm (H) x 323 mm (D) och vikten ligger på 5,54kg. Grandia stöder grafikkort på upp till 260mm längd och kan husera dubbla 2,5-tums och dubbla 3,5-tums hårddiskar för fyra lagringsenheter totalt.


Chassit är tillverkat i stål med en 0.8mm aluminiumfront och kommer med riklig kylningspotential, 3 stycken 120mm insugsfläktar och två stycken 80mm utblåsfläktar.


Priset ska ligga på runt 1200 kronor och ska lanseras i Europa den 29 september.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments