Small preview image

Den amerikanska systembyggaren Smoothcreations var inte nöjda med att erbjuda sina kunder marknadens snabbaste grafikkort. Med sin inriktning på entusiaster och krävande användare ville man locka med något unikt och svaret blev SmoothCreations Radeon HD 5870 1GB XOC Havoc. En överklockad modell av Radeon HD 5870 som stressats upp till 950MHz GPU och 5200MHz GDDR5. Grafikkortet arbetar inte bara med högre klockfrekvenser från start, det har även fått en modifierad BIOS som tillåter ännu högre överklockning direkt i ATIs Catalyst Control Center, som vanligtvis är ganska begränsad när det gäller överklockning. Smoothcreations kan även förse sin överklockade modell med ett vattenblock från DangerDen, om kunde så önskar.



Att det skulle dyka upp överklockade modeller av Radeon HD 5870 ganska snart efter den officiella lanseringen var ingen direkt högoddsare men Smoothcreations var knappast en av de tippade aktörerna att bli först med denna bedrift. Den stora nackdelen är att kortet garanterat blir en dyr historia, samt att det endast kan köpas tillsammans med Smoothcreations ännu dyrare datorsystem.


Men räkna med att även de stora grafikkortstillverkarna kommer följa i deras fotspår inom en snar framtid. Läs mer på Smoothcreations hemsida.


 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments