Small preview image

De flesta sitter fortfarande och väntar på AMDs leveranser av Radeon HD 5870 grafikkort men grafikkortstillverkaren själv vill gärna smida medans elden är varm. Deras första dubbel-GPU modeller i Radeon HD 5800-serien är på ingång och nu har ytterligare bilder dykt upp av ‘Hemlock’. Tidigare har vi sett ett flertal bilder på Radeon HD 5870X2 men nu visar bilder från samma AMD event bevis på att även Radeon HD 5850X2 verkar vara under utveckling. Till skillnad mot HD 5870X2 som använder en förvuxen referenskylare verkar lillebror fått något mer originellt.



På bilder som nu publicerats av Hardwarecanucks ser vi att AMDs Radeon HD 5850X2 kort utrustats med två Orb-liknande kylare, en för varje grafikkrets. På de något suddiga bilderna är det svårt att se exakt hur kylarna sitter på kortet, men vad det verkar får minneskretsar och strömregulatorerna klara sig utan någon direkt kylning.


Hur effektiv denna kylarlösning är och om den klarar sig ut på konsumentmarknaden återstår att se, men det verkar stå ganska klart att AMD inte kommer nöja sig med ett Hemlock kort, om nu inte Radeon HD 5850X2 endast är ett konceptkort. På Hardwarecanucks finns det även några ytterligare bilder av Radeon HD 5870X2.




Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments