Small preview image

Marknaden för smarta mobiltelefoner är riktigt het för närvarande och Microsoft som länge varit en av de ledande aktörerna på marknaden med sitt Windows Mobile-operativsystem är numera hårt ansatt. Apple har tagit marknaden med storm med sin iPhone-familj och även Palm har kommit upp sig ordentligt med sin egenutvecklade telefon och operativsystem, samtidigt som det fria Android-operativsystemet nu letat sig ut på bred front även på den svenska marknaden. Men Microsoft har kanske ett ess i skjortärmen, HTC Leo.



HTC som tidigare avslöjat att man ironiskt nog kommer att överge mycket av sin Windows Mobile-satsning i förmån för Google Android har en ny smartphone modell på väg som alltså går under utvecklingsnamnet HTC Leo.


Leo är en av de första smarta mobiltelefonerna som använder sig av den omtalade Snapdragon-processorn från Qualcomm, vilken med en klockfrekvens på 1GHz vida överstiger specifikationerna hos de snabbaste lurarna på dagens marknad.


Nu har de första riktiga genomgångarna av HTC Leos TouchFLO 3D gränssnitt dykt upp som visar att HTC gjort ett fint jobb med att optimera Windows Mobile 6.5, samtidigt som de första prestandatesterna av luren visar ganska revolutionerande skillnader mot tidigare generationers Windows Mobile telefoner.


Jämfört med föregångaren HTC Touch HD visar sig Leo vara minst 300% snabbare i ALLA 3D-tester och över 1800% snabbare i ett enstaka test. Även rena processortester är rena rama utklassningen och visar att smartphone marknaden är på väg in i en ny era rent hårdvarumässigt.




Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments