Small preview image

Dell har nu presenterat en ny bärbar dator för företagsmarknaden men Latitude Z600 verkar vara betydligt roligare än de flesta maskiner vi ser på denna marknad. Först och främst har Dell, likt de flesta tillverkare idag, satsat hårt på en slimmad profil och trots en 16-tums display är datorn bara drygt 12mm tjock och väger runt 2kg. Förutom ett trevligt yttre har Dell även sett över datorns funktionalitet och först ut har vi Latitude ON.



Denna teknik är en mer avancerad modell av de snabbstartande operativsystem vi sett från flera tillverkare de senaste åren. Men med Latitude ON har Dell gått så långt att man integrerat en strömsnål System-on-a-chip krets bredvid Intels CULV-processor. Med en 512MB flashhårddisk är det denna processor som driver det slimmade Linux-operativsystemet som laddas på mindre än 2 sekunder.


SoC-kretsen gör även att Latitude Z600 får ett “aktivt” viloläge där mail och meddelande tas emot och sparas även när man sätter datorn i viloläge, vilket är ganska likt våra smarta mobiltelefoner.


Utöver detta har Dell verkligen satsat på trådlöst med stort T. Först och främst laddas datorn trådlöst, detta genom en dockningsstation som använder sig av elektromagnetisk induktion och laddar datorn direkt när den kommer i kontakt med den stilrena dockningsstationen.


Samtidigt har Z600 stöd för trådlös överföring av video, data och ljud. Vilket tillsammans med en trådlös dockningsstation gör att man kan arbeta med en separat skärm även utan att koppla in datorn fysiskt till densamma.


Dell Latitude Z600 ska börja skeppas till kunder redan idag och priserna startar på runt 19 000 kronor.



Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments