Small preview image

Tidigare idag kunde vi avslöja lite information om nästa generations Radeon-grafikkort. Lanseringen är planerad till tredje kvartalet nästa år, men en hel del beror även på vilket företag som får tillverkningskontraktet. TSMC kan betyda en lansering redan i tredje kvartalet, kanske till och med på 28nm, men med Globalfoundries kan det förmodligen dröja ända till fjärde kvartalet om inte längre. Nästa Radeon-generation blir den första helt nya arkitekturen sedan AMD-ATI lanserade R600 som är grunden för både R700 och R800 familjerna.



Betadrivrutiner har avslöjat en krets döpt R9xx, vilket indikerar att AMD redan kommit en bra bit på utvecklingen och satsar på en tape out inom de närmaste sex månaderna.


Första uppgifterna om Radeon 100 började cirkulera tidigare förra veckan men sedan dess har vi även hört rykten om Grekiska kodnamn som vi är lite osäkra på hur vi ska tolka (vi väntar på bekräftelse för dessa fortfarande). Det har även talats om tre ö-namn som vi ännu inte kunnat finna någon bra koppling till; Cozumel, Ibiza och Kauai.


Inget av dessa namn har dykt upp i några drivrutiner men vi hoppas kunna bjuda på mer information om AMDs framtidsplaner inom kort, även om man redan idag har en trevlig position på marknaden.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments