Small preview image

SuperTalent har presenterat en ny serie Solid-state-enheter som ovanligt nog inte använder sig av minneskretsar och minneskontrollers från Samsung eller Indilinx. På dagens SSD-marknad är det dessa aktörer tillsammans med Intel som oftast ses i specifikationslistorna men SuperTalent har tagit hjälp av en annan välrenomerad tillverkare, Toshiba. SuperTalent UltraDrive DX ska vara den första på marknaden som baseras helt på teknik från Toshiba och specifikationerna lovar gott.



UltraDrive DX har en oavsett lagringskapacitet en läshastighet på upp till 230MB/s samt en skrivhastighet på 180MB/s vilket är i paritet med de flesta konkurrenterna.


SuperTalent har även försett sin nya SSD-serie med extra säkerhet, inte bara ett lösenordsskydd utan även en teknik som ska göra det svårare att kopiera skyddad data utan tillstånd. Ingen av dessa funktioner ska inverka på enheternas prestanda.


Priser och tillgänglighet är än så länge något oklara men SuperTalent väntas starta försäljningen av UltraDrive DX i USA denna veckan. Återstår att se om flera tillverkare följer deras exempel och kikar närmare på Toshibas lösningar.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments