Small preview image

När AMD lanserade sitt ATI Radeon HD 5870 grafikkort var det med ganska dålig tillgänglighet men nu sägs det att tillverkaren redan sålt slut sin första laddning och att flera hundratusentals kort nu sitter i händerna på konsumenter och AMDs partners. Men nu verkar det som att den första vågen redan är över och att tillgängligheten kan bli något sämre. Svenska butiker väntas få in en större sändning i början på november men fram tills dess ser det ganska mörkt ut.



Samtidigt har grafikkortstillverkare nu beklagat sig över att det överhuvudtaget finns ont om grafikkretsar att få tag på från både AMD och NVIDIA. Vilket kan härledas till att både AMD och Nvidia sett över sina policys för att hantera produktlager.


Inte bara AMDs nya 40nm GPUer är svåra att få tag på utan problemen ska även finnas för de äldre 55nm GPUerna. Så är även fallet för Nvidia och ska man tro de senaste ryktena kan det vara ett tecken på att man redan börjar se effekterna av Nvidias nedsläckning av GeForce GTX-familjen.


Källa: FUD, X-bit Labs

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments