Small preview imageNvidia är ett av de mest omtalade företagen på PC-marknaden idag och detta trots att man inte har lanserat några direkt intressanta produkter de senaste månaderna. Anledningen att man pratar om Nvidia är just på grund av detta, grafikkortstillverkaren har en väldigt tuff period och AMD springer åttor runt många av Nvidias grafikkretsar i dagsläget. Vi har publicerat en hel del rykten om bland annat Nvidias GeForce GTX-serie och dess vara eller icke vara. Något man nu tagit upp i en mer detaljerad artikel på Anandtech.

Anand har varit i kontakt med Nvidia och med deras kommentarer samt annan fakta har han komponerat en artikel som ger en hel del svar och samtidigt potentiella scenario för tillverkarens närmsta framtid.


Nvidia har i kontakt med sina OEM-partners meddelat att man inte kommer att fortsätta tillverka några GT200b baserade produkter. Uppgifter som Charlie på SemiAccurate fick ta stryk för från Nvidia. Anledningen till att Nvidia kunde bita tillbaka var för att man trots detta kommer att sälja kort ur GeForce GTX-familjen ända till i februari nästa år. Att man dragit ner på tillverkningen av GT200b baserade kort ska vara för att man väntade sig tuff konkurrens från AMD med Cypress och fokus läggs nu på den nya Fermi-arktiekturen.


Anand går även in på Nvidias styrkretsmarknad som idag kan vara bättre än vissa tror, men som samtidigt knappast har någon framtid att prata om med Intel och AMD som planerar processorer med integrerade GPUer.


Nvidias framtid ser ut att hänga på Fermi och den mobila processorn Tegras axlar, hur mycket dessa orkar bära är omöjligt att säga.



Is NVIDIA in trouble? In the short term there are clearly causes to worry. AMD’s Eric Demers often tells me that the best way to lose a fight is by not showing up. NVIDIA effectively didn’t show up to the first DX11 battles, that’s going to hurt. But as I said in the things get better next year section, they do get better next year. 


Läs hela artikeln på Anandtech.



Framtiden ur Nvidias ögon heter Fermi

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments