Small preview image

Intel kommer att uppdatera sin mobila budgetplattform inom en ganska snar framtid och Atom N4xx-serien har ett stort trumfkort jämte sin föregångare. Processorn kommer att husera en integrerad grafikkrets som gör det möjligt för netbooktillverkare att spara både plats och pengar i sina produkter. Med större delen av styrkretsen integrerad i processorn krävs det inte längre två chip utan endast ett och den första modellen, Atom N450, sägs dyka upp i netbooks den 3 januari 2010.



När processorn lanseras väntas flera datortillverkare redan sitta klara med sina nya netbooks. Exakt hur prestandan blir återstår att se men det är inga revolutionerande skillnader mot dagens plattformar och Atom N450 arbetar i en relativt låg klockfrekvens på 1,66GHz. Men vi kan även vänta oss dubbelkärniga modeller i Atom Dxxx-serien som borde ge lite extra klös.


Den integrerade grafikkretsen är förvisso snabbare än Intels nuvarande G945GC-styrkrets men baserad på GMA 3100 GPUn är det allt annat än ett fartmonster. Förmodligen kommer uppspelning av högupplöst video och liknande bli betydligt trevligare än idag på Atom-plattformen. Men i 3D-prestanda lär man nog inte ha en chans mot Nvidias Ion till exempel.



Källa: Fudzilla

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments