Small preview image

Intel jobbar för fullt med att färdigställa sina första processorer tillverkade med sin nya 32nm teknik. Deras första processorserie kommer gå under namnet Clarkdale och ur denna familj kommer vi få se både Core i5 och Core i3 CPUer. Vi har redan tidigare sett de första trevande försöken till överklockning av Intels första 32nm CPUer men nu har det dykt upp resultat från mer seriösa försök som verkligen lovat gott för framtiden.



På det rumänska hårdaruforumet Lab501 har det publicerats överklockningsresultat med en Core i5 650 CPU som sittandes i ett Gigabyte P55 moderkort med en vanlig Noctua NH-U12P luftkylare överklockats till hela 4,70GHz (25 x 188MHz). Detta alltså med vanlig luftkylning och med en spänning på 1,424V.


Core i5 650 arbetar i en klockfrekvens om 3,20GHz från fabrik och att en processor som inte ännu är redo för kommersiell lansering kan överklockas med närmare 50% är inget annat än imponerande.


Med en rumstemperatur på 24°C nådde processorns två CPU-kärnor temperaturer av 77 resp. 68°C. Men då var också processorn stabil genom ett 30min långt Prime95-test.


Clarkdale och övriga 32nm processorer är inte ämnade att lanseras förrän under första kvartalet 2010 men om vi ska dra någon slutsats av detta är det att Intel i alla fall inte verkar ha några problem med sin nya tillverkningsprocess.



Källa: Lab501 via TechPowerUp

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments