Small preview image

AMD har redan lanserat två fjärdedelar av sina planerade DirectX 11 baserade grafikkort för desktopmarknaden. Med sina Cypress och Juniper GPUer täcker man prestanda och mellanklass-segmenten, vilket inom kort även kommer följas upp av Hemlock på high-end segmentet, med sina två Cypress GPUer. Den fjärde lanseringen är satt till första kvartalet 2010 med Redwood och Cedar, för budget- och instegs-segmenten. Nu har vi fått information från datortillverkare som avslöjar att de första mobila grafikkretsarna i Evergreen-familjen ska ha siktet inställt på en så tidig lansering som möjligt nästa år.



Uppgifterna vi fått säger att AMDs planering har spikat en lansering av de första mobila DirectX 11 baserade kretsarna redan i januari. Efter samtal med en annan datortillverkare har vi fått bekräftat att AMD verkligen har siktet inställt på en lansering under årets första månad.


Men samtidigt var samma tillverkare osäker på om vi kommer att få se de första bärbara datorerna med DX11 GPUer så pass tidigt. Även om man skulle kunna hålla schemat för själva lanseringen blir det tuffare att hinna få ut kretsarna på marknaden. Vilket får de senaste ryktena om en novemberlansering att se minst sagt svaga ut.



Mobility Radeon 4860 var marknadens första 40nm GPU

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments