Small preview image

Helvledartillverkaren TSMC började trycka ut sina första grafikkretsar med 40 nanometer teknik redan tidigt under 2009 då AMD var den första kunden med sina mobila GPUer. AMD var även först med ett desktopgrafikkort baserat på den nya tillverkningstekniken, men Radeon HD 4770 lyste med sin frånvaro på grafikkortsmarknaden. Nu har TSMC bekräftat att man återigen fått problem med sina tillverkningsyeilds i 40 nanometer tekniken.



Under andra kvartalet hade TSMC en yield så låg som 20-30% för sin 40nm teknik men detta ökades till runt 60% under juli månad. Men nu har TSMC alltså återigen råkat på patrull och efter att både AMD och Nvidia lanserat nya 40nm GPUer kan detta bidra till ytterligare tillgänglighetsbrist.


På grund av de nya problemen som sägs vara “chamber matching issues” har tillverkningsyielden nu sjunkit till 40%. Samtidigt lovade TSMCs vd Morris Chang att man skulle ha en lösning på problemen innan årsskiftet, något som kan spela i händerna på Nvidia som fortfarande väntar på sin nya grafikkretsarkitektur Fermi.


Källa: CDRInfo

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments