Small preview image

Intel kommer inom en snar framtid att lansera sina första processorer med integrerade grafikkretsar. Något som befaras ta död på en stor del av marknaden för tredjepartstillverkare. Men bland annat Nvidia sägs ha ett ess i skjortärmen, nästa generations Hybrid SLI. Tanken är att Intels strömsnåla Arrandale CPU ska hantera enklare grafiska uppgifter med sin integrerade GPU för att maximera batteritiden. Samtidigt som en betydligt kraftfullare Nvidia GPU ska stå i beredskap när det krävs mer kraft eller att man kopplar in datorn i nätuttaget.



Hybrid SLI förlitade sig på både en integrerad och extern grafikkrets från Nvidia men med Intels nya plattformar ser det alltså ut som att Nvidias grafikkretsar ska kunna, om inte jobba tillsammans med Intels, i alla fall växla sömlöst mellan de två.


Flera stora PC-tillverkare sägs ha talat med Intel och bett om plats för Nvidias mobila 40nm grafikkretsar då deras kommande teknik för växling mellan olika GPU-kretsar ska vara betydligt effektivare än deras nuvarande.


Om inte AMD får ut sina strömsnåla mobila grafikkretsar inom en snar framtid ligger Nvidia bra till för att roffa åt sig stora delar av den mobila prestandamarknaden och tillverkare som Acer, ASUS och Dell sägs vara beredda att hoppa på tåget.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments