Small preview imageNvidia och Intel har för vana att inte direkt skräda med orden när man talar om varandras planer och produkter. Företagen har mer än vid en handfull tillfällen hamnat i huggsexa och nu verkar det vara upplagt för nästa match. Nvidia har hakat på de uppgifter som säger att Intel väntas senarelägga sitt integrerade stöd för USB 3.0 fram till år 2011. Något som enligt Nvidia kommer av att Intel nu tryckt ut alla konkurrerande tredjepartstillverkare från sin processorplattform och kan göra lite som man själva vill.

Nvidias talesman Brian Burke säger inte var ifrån man fått uppgifterna om Intels senarelagda lansering av USB 3.0, men skulle uppgifterna vara falska kan vi nog räkna med att Intel får svårt att inte gå ut offentligt och dementera uppgifterna. Något man annars brukar hålla sig ifrån när det gäller ej lanserade produkter.



USB 3.0 minne från SuperTalent med 200MB/s överföringshastighet


Burke håller inte inne med krutet och även om vi nog ska ta allt med en nypa salt finns det något i det han säger om problem som kan uppstå när det inte finns någon riktig konkurrenssituation.



“With no one to push Intel to innovate, PC enthusiasts are left with Intel chipsets and the features and performance they deliver, or lack there of.


Detta gäller på alla marknaden och se bara vad som hände med Microsoft, man producerade ett av sina bästa operativsystem någonsin efter att man på allvar börjat tappa lite av sin dominanta position på marknaden.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments