Small preview image

Dell har nu äntligen officiellt lanserat sin superslimmade bärbara dator Adamo XPS. Det är den första datorn på marknaden som har en profil lägre än 1cm och med bara en hundradels millimeter till godo är detta onekligen ingenjörskonst när den är som bäst. Adamo XPS har trots sin löjligt tunna profil fullt acceptabel hårdvara under sitt aluminiumskal. En Core 2 Duo CPU på 1,4GHz samsas om utrymmet med 4GB RAM och en 128GB solid-state-enhet. Displayen är 13,4-tum och har en upplösning på 1266×768 pixlar men det är onekligen designlösningarna som imponerar mest.



Bara 9,99mm tunn har Dell ett helt unikt viksystem för att både främja datorns profil men även kylningen. En spännande design som man öppnar med sitt finger på den värmekänsliga slinga Dell integrerat i chassit. 



Ingen direkt optimal design för att arbeta med datorn i knäet, vilket vi misstänkte ganska tidigt. Men med ett batteri som på sin höjd driver datorn i 2,5 h är nog användningsvänlighet det första Dell tänkte på när man designade sin Adamo XPS.


Med en prislapp på runt 18 000 svenska kronor ser det ut att vara lika mycket en statuspryl som en användbar dator. Men innovativ design kan vi aldrig vara besvikna över.




 



Källa: Dell, Gizmodo

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments