Small preview image

Redan i början av september kommer Intel att släppa lös de första 32nm processorerna på desktopmarknaden. En krets som utvecklats under kodnamnet Clarkdale. Motsvarande krets för den mobila marknaden heter Arrandale och sägs nu debutera någon gång under första halvåret 2010. Intel kommer att lansera tre stycken Arrandale-baserade processorer för den ultratunna marknaden som med sin effektiva tillverkningsteknik och strömsparfunktioner även ska ge ordentlig prestanda.



De tre processormodellerna som ingår i Core i5 och Core i7 mobile familkerna har alla en basklockfrekvens precis över 1GHz. Vilket kan låta lite väl snålt men som i samarbete med Turbo Boost tekniken nära nog fördubblar deras klockfrekvens när applikationer och strömtillförsel tillåter.


Processorerna arbetar med dubbla kärnor och kommer även med en integrerad GPU som drar ner systemets totala strömförbrukning. De tre modellerna som ska ingå i Calpella plattformen väntas få följande specifikationer:


 

































Processor

Kärnor/Trådar

Frekvens

Turbo Boost

Cache

TDP

Core i7 640UM

4C/8T

1,20GHz

2,26GHz

4MB

18W

Core i7 620UM

4C/8T

1,06GHz

2,00GHz

4MB

18W

Core i5 520UM

4C/4T

1,06GHz

2,00GHz

4MB

18W

Priserna i kvantiteter om tusen enheter sägs ligga på 305 USD, 278 USD resp. 241 USD. Vi hoppas att processorerna får chansen att dyka upp redan under första kvartalet då Intel onekligen ser ut att ha en riktigt trevlig processorfamilj på väg för den mobila marknaden.


Källa: DigiTimes

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments