Small preview image

Som utlovat har AMD nu släppt en ny version av sin grafikkortsdrivrutin Catalyst. I den elfte utgåvan av Catalys 9 har tillverkaren lagt nästan all fokus på Adobe och deras testversion av Adobe Flash 10.1, som tillåter GPU-accelererad uppspelning av flash-baserat videomaterial. En mycket passande tidpunkt då bland annat Youtube så sent som denna veckan utökade sitt stöd för högupplöst flashformat med 1080p. En upplösning som även får ganska välutrustade datorer och kraftfulla CPU:er att kämpa.



Med Catalyst 9.11 ska dock AMDs grafikkort kunna stå till tjänst, i alla fall de som baseras på Radeon HD 4000-serien eller senare. I nuläget verkar drivrutinen fortfarande ha problem med vissa tjänster medan flera användare rapporterar stora förbättringar i processorbelastningen på just Youtube.


Mer information om de nya drivrutinerna finns att se i AMDs lanseringsdokument och för dem som vill testa just stödet för Adobe Flash 10.1 och GPU-accelerering finns Adobes testversion av flashspelaren att hämta här.


– Catalyst 9.11 Windows 7/Vista 32-bit
– Catalyst 9.11 Windows 7/Vista 64-bit
– Catalyst 9.11 Windows XP 32-bit
– Catalyst 9.11 Windows XP 64-bit


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments