Small preview image

Intels populära Atom-processor kommer att uppdaterad i början på nästa år. Pineview heter den nya processorn som med integrerad GPU och minneskontroller användas i Intels nya netbookplattform Pine Trail. Nu har en av de första Pine Trail netbooksen blivit avslöjade genom dokument hos amerikanska FCC (Federal Communications Commission). Datorn som kommer från tillverkaren Lenovo har modellnamnet FL5-B3 och använder sig av en 10,1-tums display med en 1024×600 pixlars upplösning.



Detta är knappast något att bli imponerad över men hårdvaran är desto intressantare. Förutom en Intel Atom N450 processor på 1,66GHz hittar vi även den nya Intel NM10 Express sydbryggan. Lenovo har samtidigt tryckt in 2GB DDR2-667 RAM i systemet samt en 250GB hårddisk.


Lenovo FL5-B3, om namnet nu står kvar efter lanseringen, har annars inga direkt häftiga nyheter men detta är ett tydligt bevis på att Pine Trail plattformen nu är ganska nära. En snabbare grafikkrets, mer RAM och förhoppningsvis en piggare processor till hälften av strömförbrukningen låter i alla fall spännande i våra öron.



Källa: TCM

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments