Small preview image

De så kallade netbooksdatorerna har bara fortsatt att växa sedan de första lanserades. När ASUS lanserade sin Eee PC familj var det fokus på 7-tum eller 8.9-tums modeller men de senaste åren har detta växt till 10-tum och nu ser man tecken på ytterligare storleksökningar. Enligt industrikällor väntas 10- till 12-tums displayer bli standard på netbooks under 2010 i takt med att efterfrågan på större netbooks växer.



Idag används oftast Nvidias Ion-styrkrets tillsammans med Intels Atom-processor för netbooks över 10-tum, detta för att processortillverkaren begränsat användningsområdet för sin Atom-plattform till 10-tums marknaden.


Men när Pine Trail-M plattformen lanseras nästa år kommer Atom att skeppas med integrerad GPU och minneskontroller. Något som kan göra det svårt för Nvidia att hitta en plats på marknaden.


Samtidigt kan de större netbookformaten bli ett hot mot de ultratunna notebook modeller som blivit populära på marknaden. Efterfrågan på ultratunna notebooks beror till stor del på vilken prissättningen dessa större netbooks får.



Samsung NC20: 12-tums netbook


Just 12-tums formatet är i undertecknads åsikt en av de mer behändigare formaten för dem som ofta och gärna tar med sig sin dator på resor eller utflykter, samtidigt som man inte vill bli allt för begränsad av ett mindre format. Bjud gärna på era egna åsiker i forumet.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments