Small preview image

Windows är lika mycket förknippat med sin skapare Bill Gates som de ökända blå felmeddelande kallade Blue Screen of Death, något som speciellt tidiga versioner av Windows bjöd på när datorn fick problem och kraschade. Microsoft har blivit hånat och retat för deras så kallade “blåskärmar”, särskilt då operativsystemet vid flera ställen lyckats bjuda på blåskärmar under offentliga presentationer. Nu har Microsoft tydligen fått ett nytt problem på halsen, svartskärmar.



Problemen som startade efter den 25 november ser ut att vara på grund av en säkerhetsuppdatering som vid denna tid rullades ut på Windows update. Det ska finnas ett tiotal olika scenario som kan bidra till en svartskärm och flera Windows-operativsystem sägs vara påverkade, bland annat Windows 7.


Uppdatering: Microsoft har efter egna undersökningar kommit fram till att så kallad malware är orsaken till problemen med black screen of death. Samtidigt har säkerhetsfirman Prevx som tidigare pekade ut Microsoft också ändrat uppfattning och bett mjukvarutillverkaren om ursäkt.


I detta fallet är det just bara en svart/blank skärm man möts av, men Microsoft jobbar för närvarande på en lösning.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments