Small preview image

Dell har nu officiellt svarat på de klagomål som dykt upp i tillverkarens supportforum angående prestandaproblem med flera bärbara datormodeller. Konsumenter har beklagat sig över att Dells bärbara datorer haft för aggressiva, och i bland strulande throttel-inställningar för processorn. Prestandastrypning som vi kallar det är när processorn når en för hög temperatur och för att inte skadas får både klockfrekvenser och spänningar automatiskt strypta, något som givetvis även påverkar kretsarnas prestanda.



Detta är inget problem vid vanlig användning men i tunga applikationer och 3D-spel kan värmeutvecklingen bli ett problem och Dells inställningar för processorns prestandastrypning har visat sig orsaka onödigt stora prestandaförluster och även tvingat användare till omstarter för att återställa prestandan.


Nu har Dell släppt nya BIOS-versioner för ett tiotal bärbara datorer som med optimerade algoritmer ska sköta prestandastrypningen på ett mer delikat sätt. Mer information finns i Dells blogg.


Här nedan är en lista över de modeller som fått en uppdaterad BIOS.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments