Small preview image

Indilinx har varit en av de mest framgångsrika tillverkarna av solid-state-kontrollers på marknaden det senaste året. Företagets Barefoot-kontroller har hittat ut hos många SSD-tillverkare och med de senaste mjukvaruuppdateringarna har Barefoot visat framfötterna både funktions- och prestandamässigt. Nu visar det sig dock att Indilinx kan ha fått lite grus i maskineriet. Uppföljaren till Barefoot som ska bli tillverkarens första SSD-kontroller med SATA 6Gb/s stöd ser nu ut att bli försenad.



Indilinx “Jet Stream” som solid-state-kontrollern döpts till ska ha varit under utveckling i över ett år och förutom stödet för det nya lagringsgränssnittet har Jet Stream även stöd för DDR NAND, en minnesteknik som bland annat nyligen presenterats av Samsung.


Solid-state-kontrollern sägs vara tillverkad i 65nm teknik, Barefoot använder sig av 90nm teknik, och ska stödja lagringskapaciteter på upp till 1TB.


Jet Stream-kontrollern skulle redan idag varit skeppad i testversioner till Indilinx partners men nu verkar detta inte ske förrän under första kvartalet 2010. Vilket kanske är en av anledningarna till att Indilinx största kund, OCZ Technology, ganska nyligen presenterade ett samarbete med konkurrenten SandForce.


Detta är givetvis dåliga nyheter för oss konsumenter som väntar på nästa generations solid-state-teknik. Men vi har redan sett andra aktörer göra stora framsteg på detta område så de som givetvis förlorar mest på detta är Indilinx själva.


Källa: DailyTech

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments