Small preview image

Hårddisktillverkaren Seagate har så lanserat sin första generations solid-state-enheter. Seagate Pulsar heter serien som tyvärr endast riktar sig mot företagsmarknaden men samtidigt ger en tydlig indikation om vart man är på väg med sin SSD-satsning. Pulsar använder sig, som en företagsinriktad solid-state-enhet bör, av SLC NAND teknik. Minneschip med Single-level cell teknik har mindre lagringskapacitet men erbjuder högre skrivhastigheter och håller även längre även under tung belastning.



Seagate Pulsar kommer bland annat att tampas med Intels X25-E serie och med en maximal lagringskapacitet på 200GB är Pulsar i alla fall långt före Intel vad gäller lagringskapaciteten, där Intel idag stannar vid 64GB.


Prestandamässigt är skillnaderna något mer oklara då specifikationerna för Seagate Pulsar skiljer sig avsevärt åt mellan de olika modellerna. Anledningen är att enheterna med färre minneschip inte kan använda lika många minneskanaler och på så sätt tappar prestanda.



Men toppmodellen på 200GB kan stoltsera med 10 500 IOPS i bibehållen överföring av 4K filer. Samt bibehållen läs- och skrivhastighet på 240MB/s resp. 160MB/s. Motsvarande siffror för instegsmodellen är 2600 IOPS, 240MB/s läs och 40MB/s skriv.


Enheten skeppas med en 5 årig garanti och använder sig av det vanliga SATA 3Gb/s gränssnittet. Seagate har inte avslöjat något mer om sina första konsumentbaserade solid-state-enheter men vi hoppas få se dem på marknaden under nästa år.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments