Small preview image

Intels andra generations Atom-processorer kommer med en integrerad grafikkrets som ska ge märkbart bättre prestanda än de grafikkretsar som används i dagens Atom-plattform. Detta säger inte särskilt mycket då Intels IGP-lösningar som hittas i tillverkarens styrkretsar är allt annat än kraftfulla. De första prestandasiffrorna (PDF) för Intels nya Atom-generation har nu dykt upp och utan tvekan har Atom D510/410 processorerna en betydligt starkare grafikkrets än Intels 945-styrkretsar, men samtidigt har man fortfarande inte en chans mot den nuvarande versionen av Nvidia Ion.



I ett par snabba jämförelser med dagens Atom-plattformar ser man att den integrerade GMA 3105 grafikkretsen i Atom 2 ger bättre prestanda i 3DMark2001 och 3DMark03. Men som synes är Nvidias Ion mil bättre i 3D-prestanda, vilket förklarar varför bland annat Acer bokat Nvidias Ion 2 plattform för Intels nya Atom-generation.



Atom D510 (dubbelkärnig), Atom D410 (Enkelkärnig)


De goda nyheterna är dock att processorn och Atom 2-plattformen går att kylas helt passivt och har en total strömförbrukning på 33W vid belastning.


Detta är dock fortfarande siffror från en ännu ej lanserad processorplattform så de slutgiltiga omdömena får vi vänta med.


Källa: CarTFT via SemiAccurate

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments