Small preview image

MSI presenterar nu ytterligare ett moderkort baserat på Intels P55-styrkrets och denna gång har man inte kunnat hålla sig längre. De nya lagringsgränssnitten USB 3.0 och SATA 6Gbps har visat sig vara för svåra att stå emot och nu lanserar man alltså sitt första moderkort med stöd för dessa format. MSI P55-GD85 stoltserar med en 8+2 fasers DrMOS-strömförsörjning och kortet är utrustat med fyra DDR3-minnesplatser och två PCIe x16 slots för SLI eller CrossFireX konfigurationer.



Kortet använder sig av den välbekanta PLX PEX8608 bryggkretsen som med extra PCI Express-kanaler ger tillräckligt med bandbredd för att mata de hungriga USB 3.0 och SATA 6Gbps kontrollerna med data. En lösning vi bland annat sett tidigare på ASUS P5P55D Premium.


MSI har givetvis utrustat sitt kort annan funktionaliteten vi väntar oss från tillverkaren. Bland annat 8-kanals ljud, eSATA-portar, OC Genie samt mätpunkter för spänningar direkt på moderkortet. När MSI P55-GD85 landar på butikshyllorna och till vilket pris är ännu inte bekräftat.





Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments