Small preview image


Såhär inpå jul har aktiviteten hos de svenska överklockarna varit något lägre men fortfarande är det många som trotsat julstressen och fortsatt jaga MHz och högre resultat. Sedan senaste statusrapporten ser vi att toppen i vår nya Classic-kategori fortsätter att vara lika ohyggligt jämn som tidigare där nu de ledaren Oskar “Kvicken” Zielinski har ett försprång på 0.16% och där hela topp5 ligger inom 5 procents marginal. Men även längre ner i Classic har vi kunnat notera ett riktigt toppresultat.



Det är Peter “MrVoodoo” Blom som i väntan på mer procentuellt överklockningsvänliga processorer gett sig den på att pressa sin Core 2 Duo E8600 till bästa förmåga. Resultatet är en klättring från 36% till 54.6% överklockning. Det som imponerar med detta resultat är att klockfrekvensen på Intels idag snabbaste tvåkärniga processor skruvats upp till 5.15GHz, med helt vanlig luftkylning. Ett resultat som är det tredje snabbaste i världen med luftkylning och får ses som en imponerande bedrift i vanlig rumstemperatur, som Classic kräver.



Tredje högsta luftöverklockningen av E8600 i världen


Noterbart är även Jonas “Mean Machine” Klar som tidigare i veckan drog en Celeron D 331-processor till över 6GHz med flytande kväve. Detta också en fin bedrift som i dagsläget ger en tredjeplacering i Procentuell Överklockning, men 6GHz är en aktningsvärd klockfrekvens hur man än vänder på det. En inspelning av Jonas liveöverklockning kan du hitta här.


Andra deltagare som rört på sig är bland annat Mattias “gbglassen” Awes som tillsammans med Lars “_l_a_r_s_” Dalhberg gått en intern strid om förstaplatsen i Pris/Prestanda. Mattias nuvarande ledarresultat på 67749.0 poäng hade räckt till en tredjeplats ifjol och kan nog räcka långt även i årets tävling.


Under kvällen väntas vi även bjudas på ny liveunderhållning då flitige Terho Mukka återigen ska slänga torris på sin Celeron E1200 CPU som nu fått nytt liv i ett ASUS Rampage Extreme moderkort. Vi återkommer med mer information kring detta senare under kvällen för att se om Terho kan dryga ut sin ledning ytterligare i Procentuell Överklockning.


:: SMPC2009 startar – 210 000 kronor i potten
:: Ta mig direkt till tävlingssidan och prisbordet!
:: Diskutera SM i tävlingsforumet!

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments