Small preview image


Ledighet från vissa förpliktelser kan betyda extra tid för andra och det är flera deltagare i SMPC2009 som har trotsat juletiden och fortsatt producera nya häftiga resultat i tävlingen. Med drygt två veckor gångna har vi redan fått in 24 kvalificerade resultat, vilket också betyder att vi endast har 6 stycken exemplar av Arctic Coolings MX-3 kylpasta kvar att dela ut, till de första 30 som publicerar ett giltigt resultat i årets tävling. På tal om resultat har vi även här en hel del nämnvärda nyheter.



I Procentuell överklockning har vi det ännu inte blivit några större skiftningar i täten men vi ser bland annat ett nytt resultat där Bryan “NH|Crypton” Karlsson publicerat en överklockning på 100% med en Intel Pentium E2160 CPU.


I Classic har vi ett nytt ansikte i deltagaren Kristoffer “tomatplantan” Magoulias som lagt upp ett resultat på 57.64 procents överklockning. Detta med den första Lynnfield-baserade processorn i Classic-kategorin, en Intel Core i5 750 som pressats upp till över 4,2GHz.


I toppen av Classic har vi SM-trean Tomas “Doman” Pettersson som under julhelgen lagt upp det första resultatet över 130% inom Classic-kategorin. med en överklockning på 131.88% gör Tomas ett litet ryck från övriga i täten av Classic och resultatet hade faktiskt räckt till en femteplats i fjolårets Procentuell Överklockning. Riktigt imponerande med tanke på kylningsbegränsningarna i Classic.


Än mer imponerande är att processorn, en Intel Celeron 430, arbetar med en standardfrekvens på 1.8GHz, vilket gör procentuell överklockning svårare än de flesta andra i toppen som använder sig av 1,6GHz processorer. Tomas har fått upp sin Celeron 430 CPU till hela 4173.9Mhz och vad det verkar kan detta bli hans sista resultat i tävlingen på grund av resa. En måttstock som heter duga i vår mening.



I Pris/Prestanda är det fortfarande något avvaktande men en topptrio har redan publicerat imponerande resultat vilket dock knappast lär räcka till en förstaplats.


:: SMPC2009 startar – 210 000 kronor i potten
:: Ta mig direkt till tävlingssidan och prisbordet!
:: Diskutera SM i tävlingsforumet!

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments