Small preview imageGoogle Nexus One har varit en av de hetaste omtalsämnena under december månad. Sökmotorjätten har skickat ut sin första egenmärkta smartphone till anställda på företaget och ryktesspridningen kring den nya Android-telefonen har varit enorm. Anledningen är ganska enkel, Nexus One blir Googles första “egna” Android-mobil och av specifikationerna att döma kan det bli det nya riktmärket för hela Android-marknaden.

Googles Android-operativsystem har tillsammans med Apples iPhone-familj mer eller mindre dödat intresset för Microsofts Windows Mobile-plattform och detta trots att de flesta Android-telefoner legat lite efter rent hårdvarumässigt.



Bildkälla: Gizmodo


Men Nexus One har, om specifikationerna stämmer, potential att slå de flesta konkurrenter, oavsett plattform, på fingrarna. Eller vad sägs om en 1GHz ARM-baserad Snapdragon CPU, 512MB RAM, 5-megapixel kamera med autofokus och LED-blixt. Allt i ett slimmat format med en 3,7-tums AMOLED display (854×480 pixlar). Operativsystemet ska vara version 2.1 av Android.


Även om Google ännu inte bekräftat speciellt mycket kring telefonen så har den dykt upp i massvis av video och bildgallerier.





Tidigare har det ryktats om en lansering den 5 januari och samtidigt som Google skickat ut officiella inbjudningar till en pressträff den 5 januari har det nu dykt upp läckta dokument som satt ett pris på 530 USD för en upplåst Nexus One.


Skulle dessa prisuppgifter stämma kan vi nog räkna med ett butikspris i Sverige på runt 5500-6000 kronor, men än så länge vet vi inte ens om och när telefonen dyker upp i Sverige. Men skulle Google presentera en global lansering av den HTC-tillverkade Nexus One den 5 januari har man helt klart lagt ribban för smartphone-året 2010.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments