Small preview image

OCZ kommer att visa upp frukten av sitt nya solid-state-samarbete med kontrollertillverkaren SandForce under CES i nästa vecka. Men redan nu har vi fått alla godbitar och detaljer serverade på ett silverfat av Anandtech. OCZ har skeppat över en prototyp av den första SandForce-baserade solid-state-enheten som med namnet Vertex 2 Pro piskar alla andra MLC-baserade enheter på marknaden.



OCZ har bestyckat sin Vertex 2 Pro enhet med SandForce instegskontroller, SF-1200, men den slutgiltiga versionen av enheten väntas använda sig av den ännu kraftigare SF-1500 kontrollern. Men med samma firmware som den mer avancerade SF-1500 är Vertex 2 Pro fortfarande ruggigt snabb och för dem som suktar efter höga slumpmässiga läs/skrivhastigheter är den SandForce-baserade enheten ett rent monster.


50.9MB/s vid slumpmässig skrivning av 4KB stora filer kan jämföras med klassledaren Intel G2 som mäktar med runt 40MB/s eller för den delen de 13.6MB/s som föregångaren Vertex Turbo klarar av.


Enligt Anandtech ska OCZ och SandForce gjort ett riktigt bra jobb med enheten som sitt prototypstadie till trots fungerade ypperligt under alla tester och som med sin SSD-kontroller tar ett nytt grepp om solid-state-lagring.



Med en intern datakompringering når man läs och skrivhastigheter på runt 260MB/s och det enda problemet med denna teknik är att redan komprimerade filer (MP3, H.264, RAR m.fl) inte njuter av samma fina datahastigheter när de slussas runt på enheten.


OCZ Vertex 2 Pro är trots allt den snabbaste MLC-baserade enheten vi sett men tyvärr kommer enheten inte att dyka upp i butiker förrän i mars och då förmodligen med en ganska hög prislapp. Men året har minst sagt börjat bra för SSD-marknaden.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments