Small preview image


Nu är det bara drygt två dagar kvar tills vi slår spiken i kistan för årets svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning. När vi nu snart går in i finalhelgen är det dags att ta en närmare titt på ställningarna i de tre delkategorierna, Procentuell Överklockning, Pris/Prestanda och Classic. Vi har sammanlagt ett prisbord på över 215 000 kronor att dela ut och i skrivande stund är det följande personer som sitter bäst till.


Procentuell Överklockning domineras totalt av Jonas “Mean Machine” Klar som tidigt i morse publicerade ett helt fenomenalt resultat med Intels Celeron 430 CPU. En procentuell överklockning på en 1,8GHz CPU är riktigt imponerande och kommer kräva en riktig kraftansträngning från övriga deltagare för att bräcka. Peter och Terho på andra och tredjeplatsen har ett visst avstånd till fjolårsvinnaren Andreas. Men Andreas har varit ovanligt tyst den senaste veckan vilket mycket väl kan betyda att där finns nya resultat att visa.



Skulle Jonas hålla ända in i mål kan han titulera sig SM-mästare och räkna med att få hem ett av de kraftfullaste datorsystem som går att frambringa idag tack vare våra sponsorer ASUS, Intel och OCZ.


1:a pris i Procentuell Överklockning



Pris/Prestanda är en av de mer krävande tävlingsgrenarna och som väntat är det flera deltagare som väntat in i det sista att ge sig in i kampen. Men redan nu finns det fina resultat registrerade och bäst har hittills Mattias “gbglassen” Awes lyckats med en totalpoäng på 70253. Bakom Mattias är det betydligt tätare där Vincent och Miroslav ligger inom 200 poängs marginal. Vi har även hört uppgifter om att flera deltagare kommer att försöka ge sig på Intels nya Clarkdale-plattform under helgen. Ett vågat beslut som kan överraska men också ge oväntade problem, lita på att vi följer utvecklingen noga.


Än så länge är det i alla fall Mattias som har segern närmast inom räckhåll. Skulle detta hålla in i mål kan även han räkna med ett om möjligt ännu exklusivare datorpaket som kröns av ASUS unika grafikkort Mars.


1:a pris i Pris/Prestanda



Classic är nytillskottet i årets mästerskap och har varit en riktig adrenalininjektion med ruskigt jämna fajter och riktigt imponerande luftöverklockningar. Niclas “kalleapa” Bränström har tagit ett starkt kommando i tävlingen med sin Celeron E1200 som pressats till hela 135% överklockning, drygt 2,5 tunga procent högre än vad tvåan Tomas lyckats åstadkomma. På tredje plats har vi en annan Tomas som är den tredje i tävlingen att klättra över 130% överklockning. Det är fortfarande en mycket jämn fajt som inte lär avgöras förrän i sista stund.


Om Niclas lyckas hålla undan från de som jagar där bakom kan han med stolta steg gå mot postkontoret och hämta ut ett riktigt häftigt produktpaket från Corsair och Komplett.


1:a pris i Classic


Utöver de tunga förstapriserna har vi hela 34 deltagare som kommer att vinna priser i årets SM och det rekordstora prisbordet går att hitta i sin helhet på vår SM-sajt.


Under helgen kommer vi att rapportera om SM löpande här på sajten men även på Twitter där snabbare rapporteringar kommer att hittas.


Vi vill även tipsa om vår livekommentering under finalen på söndag. Här kommer tävlingsjuryn hålla låda tillsammans med nyfikna deltagare och besökare under tävlingens sista timmar. Vi kommer att följa resultatuppladdningen live men även berätta mer om årets deltagare och kanske även lite nostalgisk SM-historia. Det finns även möjlighet för läsare att skicka in frågor och kommentarer i livekommenteringen så detta är något ni inte ska missa! Registrera er för livevakan på vår tävlingssajt!



:: Följ SMPC2009 på Twitter
:: SMPC2009 startar – 210 000 kronor i potten
:: Ta mig direkt till tävlingssidan och prisbordet!


:: Kommentera i forumet

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments