Small preview image

MSIs Lightning-serier av grafikkort är välkänd bland överklockare och entusiaster. Korten som bakas om i MSIs egna ugnar för att erbjuda maximal prestanda och överklockningspotential har varit delaktiga i flera rekordöverklockningar och liknande projekt. När vi i mitten av december förra året fick höra om en Lightning-version av AMDs flaggskepp Radeon HD 5870 blev vi genast intresserade och nu har MSI släppt mer detaljer kring detta maffiga grafikkort.



AMDs Cypress GPU har tryckts på en 10-lagers PCB och med hjälp av en förvuxen strömförsörjning på hela 15 digitala PWM-faser har MSI pressat upp kortets GPU-klockfrekvens till hela 1GHz. Detta en markant ökning från referensklocken på 850MHz.


För att nå dessa hastigheter har MSI tryckt på vad man kallar “militärklassade” komponenter som högkvalitativa kondensatorer. Kortets kylare är av Twin Frozr II design och kommer med fem heatpipes och två stora 80mm fläktar som ska hålla kortet svalt trots sina ökade klockfrekvenser.



Som avslöjat tidigare kommer kortet med dubbla 8-pins strömkontakter och vi ser onekligen fram emot lite extrem överklockning på MSIs nya Lightningkort. Lanseringsdatum är ännu inte spikat men vi återkommer med mer information när den dyker upp.


Källa: Fudzilla

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments