Small preview image

ZOTAC H55-ITX WiFi är ett av de mest intressanta HTPC-moderkort vi sprungit på under detta året. Med knappt två veckor gånget in på 2010 säger det kanske inte så mycket men Zotac har onekligen serverat en häftig lösning för Intels nya Clarkdale-arkitektur. Intels nya Core i3 och Core i5-processorer kommer med en tvåkärnig 32 nanometer CPU som med HyperThreading och en integrerad grafikkrets innehåller alla grundkomponenter man kan tänkas behöva i en HTPC.



Zotac gör nu plats för dessa processorer i ett moderkort av mini-ITX format som med Intel H55-styrkretsen stödjer allt från DDR3-minne till WiFi och HDMI-videoutgång. Tack vare Intels optimeringar av sin integrerade GPU finns det bland annat fullt stöd för bitstreaming av de högupplösta ljudformaten Dolby TrueHD och DTS-HD, något annars bara stödjs av AMDs Radeon HD 5000-serie.


Intel HD Graphics GPU:n ger även hårdvaruaccelerering av H.264, VC-1, MPEG-2 och andra högupplösta videoformat. Samtidigt som moderkortet även kommer med en PCIe x16 plats för den som vill njuta av lite extra grafikkraft.


Zotac ser ut att ha bockat av det mesta vi önskar oss i en HTPC-lösning och det enda vi saknar är nu en 32 nanometer uppdatering av Intels integrerade grafikkrets, något som skulle sänka strömförbrukningen och göra plattformen i sig ännu mer HTPC-vänlig.


Pris och tillgänglighet är ännu inte spikat.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments