Small preview image

Ganska nyligen kunde vi ger exklusiv information om AMDs kommande Radeon HD 5830 modell som ska täcka upp luckan mellan tillverkarens nuvarande kort i Radeon HD 5700 och HD 5800 serierna. Idag gör AMD sin senaste gardering på grafikkortsmarknaden och det genom att lansera sin fjärde Evergreen-GPU kallad Redwood. Grafikkretsen har med sina 400 stream processorer en fjärdedels teoretisk beräkningskraft från den vi hittar i Cypress GPUn men med 4000MHz GDDR5-minne finns det potential för fin prestanda trots allt.



I de tester som dykt upp under dagen visas det hur AMD lyckats hitta en bra balans av prestanda och prisvärdhet där prestandan är betydligt bättre än hos föregångaren Radeon HD 4670 och inte har några problem att ta sig upp jämsides och ofta spurta ifrån sina konkurrenter i prisklassen under 1000 kronor.



Prestandan är inte riktigt tillräcklig för att erbjuda en fullständig spelupplevelse vid 1080p upplösningar men vid 1680×1050 pixlars upplösning driver kortet de flesta spel utan problem och med funktionalitet som DirectX 11, Eyefinity och en mycket strömsnål 40nm arkitektur är det ett spännande kort.



Kortet ser ut att vara en intressant spel/htpc hybrid med sitt stöd för bitstreaming av HD-ljudsignaler över HDMI och nu väntar vi bara på att flera kort ska dyka upp på butikshyllorna så att priserna hålls på rätt nivå.


Recensioner av Radeon HD 5670:
Anandtech
TechReport
HotHardware
Firingsquad
HardwareCanucks

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments