Small preview image

Nyligen fick vi information om att MSI jobbade på marknadens första Radeon HD 5870 grafikkort med 1GHz GPU-klockfrekvens men nu har det visat sig att man inte är ensam om detta då även Gigabyte säger sig planera en kraftigt överklockad modell. Kortet som heter Gigabyte Radeon HD 5870 Super Overclocked ska få klockfrekvenser på 1GHz för GPU och 5200MHz för GDDR5-minnet. En saftig ökning från standardfrekvenserna på 850/4800MHz.



Exakt vad Gigabyte gjort för att åstadkomma dessa extrema klockfrekvenser har vi ingen information om ännu. MSI har gjort flera större förändringar med sitt 5870 Lightning och vi förväntar oss att även Gigabyte fått se över referensdesignen en hel del.


Andra tillverkare vi frågot om planer på 1GHz Radeon HD 5870 grafikkort har varit mycket skeptiska. Av den anledning att man behöver öka spänningen ordentligt för att få korten stabila i dessa klockfrekvenser, något som ger exeptionellt skalande strömförbrukning och värmeutveckling.



Bildkälla: BeHardware


Vi jobbar på att få fram mer information om Gigabyte och MSIs monsterkort men de uppgifter vi fått säger att i alla fall Gigabyte siktar på en lansering under februari månad.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments