Small preview image


Gigabyte laddar för en ny entusiastserie av grafikkort där det nya flaggskeppet går under namnet HD 5870 Super Overclock. Vi har nu grävt fram mer detaljer kring kortet som under CES visade upp sig för första gången. Vi fick då reda på att kortet väntas få klockfrekvenser på 1GHz GPU och 5200MHz minne. Under dagen har vi fått fram information om Gigabytes nya grafikkortsserie som avslöjar en hel del smaskiga detaljer om tillverkarens GPU-sortering och även andra entusiastinriktade funktioner.



Gigabyte marknadsför HD 5870 Super Overclock som ett premiumgrafikkort för seriösa gamers och överklockare. För att nå de imponerande klockfrekvenser man tänkt lansera kortet med har tillverkaren fått lägga en hel del extra utvecklingsarbete på AMDs referensdesign. Bland annat en grundlig utsortering av GPU-kretsar, där bara de absolut bästa håller måttet. GPU Gauntlet Sorting kallar Gigabyte sin process och tillsammans med högkvalitativa kondensatorer, ferrite core chokes och ett extra tjockt kopparlager i kretskortet ska man öppna nya möjligheter för överklockare.



Gigabyte har även försett kortet med lättillgängliga avläsningspunkter för GPU och minnesspänningar vilket är ett behändigt verktyg för de extrema överklockarna. För dem som hellre tar kontroll över kortet i Windows har man även utvecklat en överklockningsmjukvara kallad Digital Tweaking som kontrollerar allt från klockfrekvenser till spänningar och fläkthastigheter.



– Klicka för större bild –


Kortets slutgiltiga specifikationer sägs fortfarande inte vara helt spikade och en lansering väntas inte ske förrän i mitten eller slutet av februari månad. Men vi ser onekligen fram emot att presentera HD 5870 Super Overclock för en LN2-pot med flytande kväve.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments