Small preview image

Intels första sexkärniga processor för desktopmarknaden har utvecklats under namnet Gulftown men kommer att dyka upp som Core i7 980X i butiker under slutet av mars, eller början på april. Även om processorn fortfarande skyddas av ett rapporteringsförbud, även kallat NDA, hos media har flera exemplar av Intels nya CPU kommit i orätta händer.



Processorn har den senaste tiden krossat flera världsrekord i händerna på överklockaren Andre Yang, och inte minst på Futuremarks ORB har aktiviteten varit hög. Andre Yang har mot Futuremarks regler lagt upp resultat med Intels ännu ej lanserade processor och har i skrivande stund världsrekord i alla fyra 3DMark Vantage presets.


Futuremark har tidigare plockat ned Andre Yangs resultat då han använder sig av ännu ej lanserad hårdvara. Men resultaten fortsätter att dyka upp och även om det är spännande att se prestandan i Intels nya monsterprocessor är det tydligt att Intel har stora problem med att hålla kontroll på sina testprocessorer.



Intels 32nm Gulftown CPU skalar nästan oförskämt bra med kyla


Andre Yang avslöjar inte exakta detaljer kring sitt testsystem men med en Core i7 980X CPU klockad till uppskattningsvis 5,9GHz, tillsammans med fyra Radeon HD 5870 grafikkort är prestandan i hans system riktigt imponerande. Bland annat har det registrerats ett 3DMark Vantage High resultat på hela 40 369 poäng, drygt 4000 poäng högre än andraplaceringen.


Resultaten kommer med största sannolikhet att plockas ner från Futuremarks hemsida inom en snar framtid. Medan vi fortsätter att sukta efter att få se processorn sträcka på benen på marknaden.



AndreYang publicerar sina resultat under signaturen “ASUS 5870+X58”


Källa: Sampsa Kurri, XtremeSystems, Futuremark

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments