Small preview image

AMD rider på en framgångsvåg för tillfället med sin nya Evergreen-familj av grafikkort men redan under andra halvåret kan vi få se en ny generation av ATI-baserade grafikkort. Detta har AMDs vd Dirk Meyer meddelat under ett konferenssamtal med analytiker där han talade om en uppdatering av tillverkarens grafikkort under andra halvåret 2010. Exakt när detta skulle ske och hur den nya serien skulle skilja sig mot dagens Radeon HD 5000-familj är ännu oklart.



Redan i oktober kunde vi avslöja detaljer kring AMDs nästa generations grafikkort men huruvida det är denna nya grafikkortsarkitektur vi ska vänta oss eller en ren uppfräschning av Evergreen är fortfarande inte klargjort.


Vi har varit i kontakt med flera av AMDs grafikkortspartners och än så länge har ingen fått något konkret information om nästa generation av grafikkort.



Cypress GPUn är flaggskeppet i Evergreen familjen


De tidigare ryktena säger att Hecatoncheires ska vara namnet på nästa generation av grafikkort och förutom MIMD shaders skulle det även talas om 32nm eller 28nm tillverkningsteknik. Även om TSMC nyligen avslöjat att man ska börja masstillverka 28nm kretsar under fjärde kvartalet 2010 känns det lite väl optimistiskt med tanke på kiseltillverkarens problem vid 40nm.


AMD lär även komma med någon form av nylansering när Nvidia släpper sin Fermi-arkitektur, men även här finns det ont om detaljer ännu. Klart är i alla fall att man inte ligger på latsidan trots framgångarna med Evergreen och Radeon HD 5000-familjen.


Källa: Xbit-Labs

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments