Small preview image

Samsung har nu presenterat två nya netbooks, N210 och N220, som förutom Intels nya Pine Trail-plattform med en Atom N450 CPU i centrum även bjuder på lite andra godsaker. Samsung har förutom Windows 7 även installerat ett nedbantat Linux-operativsystem på sina nya netbooks vilket gör det möjligt att komma online på Internet på bara några sekunder direkt från att man trycker på strömknappen. Samsung har döpt funktionen till Instant-On men man har även andra hjälpmedel för dem som är stressade på jobbet.



Samsung N210 och N220 kommer nämligen med ett spillskyddat tangentbord som står emot allt från en kaffelatte på cafét eller en Coca Cola på Max. Upp till 50 milliliter vätska klarar tangentbordet av innan det blir övermäktigt så den där plusmenyläsken ska man nog hålla på sin egen kant även i fortsättningen.



Samsung skyddar även datorn mot tjuvar genom en teknik kallad FailSafe där datorn när/om den kopplas upp mot Internet inte bara skickar information om sin position utan även fotograferar tjuven med den integrerade webkameran. Det låter galet, men vi har sett att det fungerat tidigare.


Datorn har slutligen en batteritid på hela 12 timmar och finns i färgerna vit och svart (N210) eller röd och grön (N220). Priset ligger på 4000 svenska kronor.


Specifikationer: N210 och N220 är en netbook med en 10,1 tum stor led-skärm, Intels N450-processor med 1,66GHz och NM10-chipset. Hårddisken är på 250 gigabyte, internminnet en gigabyte. Tre laddningsbara usb-portar, 3-i-1-port, bluetooth. Inbyggd webbkamera. Sexcellsbatteri med batteritid upp till tolv timmar och en vikt på 1,3kg.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments