Small preview image

Micron presenterade sin RealSSD-C300 solid-state-enhet redan i höstas och man pratade redan då om skrivhastigheter på hissnande 355MB/s tack vare enhetens SATA6Gbps stöd. Nu har Micron så slutligen lanserat enheten för konsumentmarknaden som mycket riktigt den första SATA6Gbps solid-state-enheten på marknaden genom sitt konsumentmärke Crucial.



I de första tester som nu dykt upp av enheten står det inget tvivel om att det är på just SSD-marknaden SATA6Gbps gränssnittet verkligen hör hemma. Crucial RealSSD-C300 når i enstaka fall läshastigheter på närmare 400MB/s och även om skrivhastigheten är något mer modest på drygt 220MB/s är detta prestanda som får de flesta konkurrenter att darra.


Prestandan vid läsning och skrivning av små 4KB filer är också imponerande i syntetiska tester. Men tyvärr är det sämre med vanliga brukstester vilket är svårt att avgöra hur stor skillnad detta skulle göra i verklig användning.



IO-prestandan är inte lika imponerande och Micron/Crucial ser ut att behöva arbeta lite ytterligare på just prestandan i företagsapplikationer men som en konsumentenhet för entusiaster verkar RealSSD-C300 vara ett spännande tillskott. Kampen med de nya SandForce-baserade SSD-enheterna lär bli intressant att följa.


Enheten har stöd för TRIM och kommer med en 5 års garanti som plåster på såren för prislappen som ska börja vid runt 5000 kronor för 128GB modellen. Men det är priset för att kunna skryta om att ha marknadens snabbaste SSD i sin dator.


Tester av Crucial RealSSD-C300:
TweakTown
Benchmarkreviews

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments