Small preview image

Google som snart har ett finger med i det mesta har nu lanserat en ny tjänst som är tänkt att slå sig in bland de populära sociala tjänsterna på Internet. Facebook är idag personifieringen av social media och denna tjänst blir på lång sikt även Google Buzz största konkurrent. Buzz som nu lanserars som ett tillägg i e-postklienten Gmail har stöd för andra sociala media som Twitter, Youtube, Flickr och Picasa men symboliskt nog saknas alltså Facebook på listan. 



Tanken med Buzz är precis som med andra sociala tjänster att kunna skicka statusmeddelande och helt enkelt visa andra vad man gör och hittar på med under dagarna. Skillnaden mot exempelvis Facebook är att Buzz även gör detta geografiskt. Tekniken fungerar nämligen som bäst på en mobiltelefon med GPS-sändare där statusmeddelande direkt får ny tyngd genom att även visa varifrån de sänds.



Nya versionen av Google Maps kommer med stöd för Buzz, här en automatisk uppdatering på Google Nexus One


Den mobila versionen av Google Buzz finns redan att hitta på nätet och i en uppdatering av Google Maps får man nu stöd för Buzz där mjukvaran märker ut dina kompisars “Buzzningar” med stjärnor på kartan.


En närmare genomgång av tekniken finns att hitta i Googles egen demonstrationsvideo. Hur kampen mot giganten Facebook kommer att sluta är svårt att sia om, men faktum är att Google nästan börjar få en skrämmande bredd på sitt mjukvaruutbud.




Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments