Small preview image


Vi vet redan det mest kring AMDs tredje modell i ATI Radeon HD 5800-serien. Det har ryktats kring ATI Radeon HD 5830 sedan början av januari och till och med tidigare än så om vi ser till mer lösa uppgifter men lanseringsdatumen har flyttats och varken AMD eller tillverkarens partners verkar vetat exakt hur det skulle bli. Som nyligen avslöjat är nu lanseringen nära till hands och enligt uppgifter som nått NordicHardware under dagen är nu även ett lanseringsdatum spikat.



Den 25 februari, veckan efter det kinesiska nyåret, är det tänkt att AMD ska släppa lös sin något nedbantade Cypress GPU. Radeon HD 5830 kommer som bekant med 1280 stream processorer men med trots allt fina klockfrekvenser och 1GB GDDR5-minne.



Grafikkortet som sägs få ett riktpris på runt 2400 kronor kommer förhoppningsvis att gå att hitta i butiker för drygt 2000 kronor när datorbutikerna blivit klar med sina första prispressningar.


Enligt de högst trovärdiga uppgifter vi tagit del av ska den officiella lanseringen alltså ske den 25 februari och den sista pusselbiten ska enligt flera källor vara en ny uppdaterad drivrutin som fullt stödjer den nya grafikkortsmodellen. Den nya drivrutinen väntas göras klar nästa vecka då förhoppningsvis även testkort börjar cirkulera till pressen.



Ingen har kunnat bekräfta vilken kylare det nya 5830-kortet får, men gissningsvis skiljer den sig inte mycket från den vi idag hittar på storebror HD 5850 (kortet på bilden)


Lite på att vi återkommer med mer information kring detta kort, förhoppningsvis den 25 februari som nu äntligen ser ut att bli avstampet för Radeon HD 5830. Men med alla turer kring detta kortet är nog inget säkert.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments