Small preview image

AMD släpper idag sin andra grafikkortsdrivrutin för året. Catalyst 10.2 är officiellt tillgänglig för nerladdning och i samma stund har grafikkortstillverkaren passat på att släppa betydande information om inte bara dagens drivrutiner, utan även nästa månads uppdatering Catalyst 10.3. Om vi börjar med Catalyst 10.2 har AMD idag fokuserat en hel del på sin multi-GPU teknik Crossfire.



Catalyst 10.2 kommer med följande nyheter;



  • Förbättrade strömsparfunktioner i CrossFireX (Ultra Low Power State) 

  • Dedikerade CrossfireX-spelprofiler som kan uppdateras vid sidan av drivrutinerna

  • CrossFireX får stöd för Eyefinity med alla grafikkortsmodeller

  • CrossFireX skrivs om för att stödja sammankoppling mellan framtida integrerade CPU/GPU lösningar (Fusion)

  • DisplayPort-gränssnittet kan nu även hantera ljudsignaler


Stöd för CrossFire Eyefinity, ULPS och DisplayPort ljud har tidigare funnits att hämta i hotfix-uppdateringar från AMD men de nya spelprofilerna som nu kommer att kunna uppdateras på ett mycket smidigare, vågar vi säga NVIDIA likt, sätt är en positiv nyhet. Kanske mest intressant är dock AMDs omarbetning av själva funktionen i CrossFire genom att flytta ut multi-GPU stödet från själva 3D-drivrutinen.



Något man i ett telefonmöte tidigare i februari avslöjade kan göra det möjligt för AMD att koppla samman olika sorters grafikkretsar. Likt Lucid Hydra eller deras egen Hybrid CrossFire-teknik. Något som blir speciellt viktigt när man lanserar sin första processor med integrerad GPU.


Catalyst 10.3 kommer ytterligare att förfina stödet för Eyefinity och då får vi bland annat se det efterlängtade stödet för Display Bezel Compensation. Där man helt enkelt kan ställa in sin konfiguration för att ta hänsyn till de svarta kanterna på våra monitorer. Även individuella inställningar för skärmarna kommer att tillkomma.



AMD kommer med Catalyst 10.3 även baka in stöd för Stereoskopisk 3D vilket tillsammans med 120Hz bildskärmar och tredjeparts 3D-glasögon ska ta upp kampen på 3D Vision från NVIDIA.


Sist men inte minst kommer AMD att börja utveckla månatliga Catalyst-uppdateringar för sina mobila plattformar. Detta kommer att starta med Catalyst 10.3 och är verkligen på sin plats i takt med att den mobila marknaden växer.



AMD har idag publicerat sina Catalyst 10.2 drivrutiner på sin hemsida och nästa månad vet vi nu alla vad som väntar.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments