Small preview image

SuperSpeed USB 3.0 har en maximal överföringshastighet på 4,8Gb/s vilket är sannslöst snabbt jämfört med de 0,48Gb/s som USB 2.0 gränssnittet toppar med. Men även om inge kommersiella lagringslösningar än så länge kan till fullo utnyttja USB 3.0 gränssnittets prestanda har NEC nu meddelat att man utvecklat en teknik som ska ge mer än tre gånger så höga överföringshastigheter, 16Gb/s eller närmare bestämt 2GB per sekund.



NEC har demonstrerat en ny krets som ska göra dessa vansinniga överföringshastigheter möjliga och hävdar att deras arbeta kan ligga till grund för kommande generationer av USB eler PCI Express format.



NEC är idag en av de ledande aktörerna på USB 3.0-marknaden


Grunden till att lyckas åstadkomma dessa höga binära överföringshastigheter, vilket är den standard USB och PCI Express använder sig av, är att NEC säger sig ha löst problemen med störningar i datasignalerna. Något som annars är ett stort problem vid så pass höga hastigheter.


NEC säger inget konkret om hur och när deras nya teknik kan komma att användas. Men det står helt klart att det finns en framtid efter SuperSpeed USB 3.0.


Källa: NEC

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments