Small preview image

Att Intel under andra kvartalet kommer trycka ut en del nya processorer är allt annat än en hemlighet. Högst upp på intresselistan står givetvis deras Gulftown, Core i7 980X, som är en sexkärnig 32nm CPU med ordentlig beräkningskraft. Men Intel har även flera nya modeller på väg, inte bara med 32nm teknik utan man planerar även minst en ny Lynnfield modell med den beprövade 45nm tekniken.



Intel Core i7-880 heter modellen som blir nytt flaggskepp i Lynnfield-serien med en klockfrekvens på 3,06GHz. Övriga specifikationer kvarstår med fyra kärnor, HyperThreading och en strömförbrukning på 95W.


Intel kommer även att presentera två nya modeller i Core i5-familjen som baseras på den 32nm tillverkade Westmere-arkitekturen, mer känd som Clarkdale. Även här ser vi en ny toppmodell på hela 3,6GHz kallad Core i5-680 samt en ny modell i 500-serien, Core i5-550 som arbetar i 3,2GHz.



– Klicka för hela specifikationslistan –


Intel ser ut att försöka fylla ut eventuella luckor i sitt sortiment för att göra det ännu svårare för AMD att hävda sig. Vad AMD kan kontra med återstår att se, prissättningen på den kraftfulla Phenom II X6-serien ska bli intressant att följa.


Källa: X-bit Labs

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments