Small preview image


Ingen rök utan eld. Det var bara någon dag sedan vi rapporterade om en minst sagt dyster bild av NVIDIAs nya grafikkretsarkitektur Fermi. Även om väldigt lite i den artikel som startade diskussionen går att bekräfta och att uppgifterna ska tas med en stor nypa salt har nu NVIDIA indirekt bekräftat vissa problem med sin Fermi-arkitektur. Under ett konferenssamtal har företagets vd Jen-Hsun Huang meddelat att de första Fermo-produkterna ska lanseras innan den 31 april.



Jen-Hsun Huang avslöjade att man kommer att lansera ett spann av olika Fermi-produkter under 1:a räkenskapskvartalet 2011 i GeForce, GeForce Tesla och Tesla sortimentet. Det 1:a räkenskapskvartalet 2011 startade den 31 januari och avslutas alltså den 31 april.


Men trots att lanseringen sägs ske innan kvartalet avslutas ska vi inte vänta oss GeForce GTX 480 i några nämnvärda kvantiteter förrän under 2:a räkenskapskvartalet som börjar i maj och inte slutar förrän i slutet av juli.


Samtidigt antydde NVIDIA att man inte har några större planer för budget och mellanklassmarknaden då man på denna marknad “knappast kräver ny funktionalitet”. Även TSMCs 40nm tillverkningsteknik är av yttersta vikt för NVIDIA när det gäller att sprida sin nya arkitektur nedåt i produktleden. Något som även var en springnade punkt i den artikel som nyligen publicerades på SemiAccurate och det gör oss lite oroliga när NVIDIA verkar lägga upp det som att man mycket väl kan få problem med tillverkningen av sina kort, även om det då skulle vara en begränsning från TSMCs sida.



Två Fermi-baserade NVIDIA GF100 grafikkort i samma system, något vi konsumenter får vänta ett tag till på.


Vi vet fortfarande inte exakt vilka Fermi-produkter NVIDIA kommer att lansera och vid vilket datum. Inte heller är det klart vilka kunder man i först hand kommer satsa på när korten väl lanserats. Med begränsad tillgänglighet kan konsumentmarknaden få problem med tanke på NVIDIAs fina facit på den professionella marknaden.


Källa: X-bit Labs

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments