Small preview image


Den senaste veckan har inte direkt varit lysande för NVIDIA då det kommit en ny våg av illasinnade rykten kring statusen på tillverkarens Fermi grafikkortsarkitektur. Som vanligt är det obekräftade rykten och därför är det svårt att veta hur stor vikt man borde lägga vid uppgifterna. Men när nu NVIDIA på sin officiella Twitter kanal lagt upp ett meddelande om att man på måndag, den 22 februari, ska komma med ett “större tillkännagivande” börjar spekulationerna dra igång på allvar.



Vissa påstår, eller ska vi säga hoppas, att tillkännagivandet kommer vara någon form av officiell lansering av tillverkarens Fermi-arkitektur. Även om detta inte är omöjligt så kommer det inte att vara en hårdvarulansering, vilket NVIDIA mer eller mindre själva redan avslöjat, men då varken annan media eller tillverkare, som NordicHardware har varit i kontakt med, hört något mer konkret om GeForce GTX 400-serien är frågan vad NVIDIA skulle kunna bjuda på för information, annat än egna interna prestandatester.


NVIDIA har redan avslöjat den grundläggande arkitekturen för Fermi och även om vi saknar flera viktiga detaljer är de flesta inställda på att nästa steg blir själva lanseringen av de nya korten.


Möjligheten finns givetvis att NVIDIA syftar på något helt annat än Fermi, i ett försök att vrida uppmärksamheten från den senaste tidens rykten. Frånsett Fermi finns det ett fåtal andra produkter NVIDIA skulle kunna tänkas göra tillkännagivande om, primärt deras mobila Tegra 2 plattform eller Ion 2 som även kommer att få stort fokus på CeBIT nästa månad.



ARE YOU READY? Check back here on Monday morning at 9:00 a.m. PST for a major announcement! – NVIDIAs Twitter-kanal 19/02/10.


Men NVIDIA är givetvis medvetna om att ett uttalande som det man publicerat på Twitter direkt kommer att härledas till Fermi och att man riskerar ännu tyngre kritik från konsumenter och partner om man fortsätter att låtsas som ingenting.


Troligast är att NVIDIA på något sätt kommer att försöka lugna konsumenter och partners som under veckan blivit bombarderade med ny tung kritik mot Fermi och GeForce GTX 400-serien. Och ja, vi är verkligen redo!

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments