Small preview imageKlockan 06.00 i morse Svensk tid lanserade AMD sitt nya alster på grafikkortsmarknaden, Radeon HD 5830, som i våra böcker kanske inte är någon ultimat höjdare, men detta vill nu MSI råda bot på genom lanseringen av sitt HD 5830-baserade kort R5830 Twin Frozr II. Med sin sedvanliga behandling av “military class components” såsom solida kondensatorer, solida spolar och polymerkondensatorer för GPU-strömförsörjningen för längsta möjliga hållbarhet.

Utöver allt detta har MSI även valt att försörja kortet med sin Twin Frozr II-kylning, som namnet gör gällande, liknande kylare har använts av tillverkaren på flertalet grafikkort och av erfarenhet vet vi att den är både tyst och mycket effektiv med sina fyra heatpipes och dubbla 80mm-fläktar.


I övrigt kommer kortet med stöd för MSI:s egna Afterburner-mjukvara för överklockning och spänningsökning, något som bör kunna skrämma upp Cypress LE-kretsen en bra bit över de 925MHz vi lyckades med på vårat testexemplar utan möjlighet till detta.


MSI har själva mycket stor tilltro till sin HD 5830-avkomma och säger faktiskt rakt ut att kortet är det bästa på marknaden. Om detta stämmer återstår att se, vi kan i alla fall konstatera att man är på god väg.



Klicka för större bild



Klicka för större bild

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments