Small preview image

Turerna kring MSI:s R5870 Lightning har varit många, kortet som förmodligen är det mest extrema Cypress-baserade kortet har länge varit i faggorna, men inte lanserats, troligtvis på grund av AMD:s ovilja att släppa loss allt för extrema varianter av sina high-end-lösningar. Idag är däremot dagen då AMD tagit sitt förnuft till fånga och i kölvattnet av HD 5830-lanseringen finner vi något mycket mer intressant; den officiella lanseringen av R5870 Lightning, ett synnerligen extremt grafikkort baserat på Radeon HD 5870, Cypress.



Kortet i sig är synnerligen rejält och det mest uppseendeväckande är den udda formen, MSI har valt att bygga på höjden för att få plats med samtliga 15 strömfaser (13+2, GPU+VRAM) och för att kortet ska gå in i diverse chassin utan allt för mycket problem. Strömförsörjningen i sig går via två 8-pin PCI-E-kontakter för att tillgodose kortets strömbehov under extrem överklockning.


I övrigt är kortet precis som tidigare Lightning-kort byggt kring vad MSI kallar “Military Class Components”, med extra hållbara kondensatorer och spolar, dels för maximal livslängd, men även högsta möjliga överklockningspotential.




Priset är ännu okänt i vårt avlånga land, men räkna med mer info om detta inom kort. Vi kommer syna kortet i sömmarna på plats under Cebit, och står även redo med kvävetermosen i väntan på att MSI ska leverera oss ett testexemplar, vilket bör ske inom kort.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments