Small preview image

Precis som andra tungviktare på hårddiskmarknaden har WD varit något passiva under lanseringen av de första generationerna av solid-state-enheterna. Även om hårddiskgiganten levererar SSD-enheter till företagsmarknaden sedan förra året har man väntat tills nu för att släppa lös sin första konsumentprodukt i form av WD SiliconEdge Blue. Tillverkarens första försök på konsumentmarknaden görs i samarbete med JMicron och Toshiba.



JMicron JMF618 är SSD-kontrollern man valt och Toshiba står för tillverkningen av densamma. Enligt de första testerna som dykt upp av enheten ska enheten vara fysiskt mer eller mindre identisk med Kingstons nya V-serie medan prestandan också ligger inom samma område. Även om WD fått fram en exklusiv firmware från JMicron som hårddisktillverkaren optimerat för bästa prestanda.



Med specificerade läs- och skrivhastigheter på 250MB/s resp. 170MB/s finns det inte riktigt kraft nog för att mäta sig med prestandakungarna på marknaden. Men det största problemet är att priserna fortfarande ligger över dem hos snabbare konkurrenter.


En närmare titt på WDs första solid-state-enhet för konsumentmarknaden kan hittas på Anandtech.com.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments